Braktisja e fshatit/ Ky vend ka mbetur bosh, vetëm të moshuarit jetojnë këtu


Një nga zonat më të mëdha bujqësore dhe turistike të bashkisë Rrogozhinë është boshatisur nga njerëzit. Është fshati Vilë Bashtovë, ku fenomeni i emigrimit ka prekur familje të shumta. Në pamje të parë, nëse kalon përmes fshatrave syri të zë toka bujqësore djerrë.

I vetmi traktorist që gjejmë duke punuar tokat është Luftar Hoti. Ai tregon se nuk ka kërkesa për punimin e tokës. Në qendër të Vilë Bashtovës, ndesh më shumë pleq rrugës.

Shkolla 9 vjeçare ka vetëm 27 nxënës, edhe mes tyre flitet për emigracionin.

Banorët në fshatrat Vilë Bashtovë, Zhabjak, e Ballaj në Rrogozhinë janë përgjysmuar. Shumica e tyre kanë emigruar ndërsa vilat dhe bizneset janë të kyçura. /Top Channel


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *