As që ua merr mendja! Ky qytet i shqiptar që mban rekord për femrat beqare


Mesatarja e femrave beqare sipas matjeve të INSTAT është rreth 23.1 për qind në shkallë vendi. Por numri i meshkujve beqarë është shumë herë më i madh: rreth 32 për qind në të gjithë Shqipërinë. Vendin e parë çuditërisht e zë Dibra.

Vlenë të theksohet se kjo matje ishte bërë në vitin 2018 por sa kanë ndryshuar këto numra nuk ka të dhëna më të reja. Ja qytetet me numrin më të madh të femrave dhe meshkujve beqarë nga matja e INSTAT në vitin 2018:

Harta e femrave beqare:

Tiranë – 27.2 për qind
Durrës – 22.6 për qind
Vlorë – 20.3 për qind
Korçë – 18.3 për qind

Lezhë – 25.1 për qind
Shkodër – 24.2 për qind
Elbasan – 22.6 për qind
Dibër – 24.9 për qind

Harta e meshkujve beqarë:

Tiranë – 33.9 për qind
Durrës – 31.5 për qind
Vlorë – 29.9 për qind
Korçë – 29.0 për qind

Lezhë -33.1 për qind
Shkodër – 32.8 për qind
Elbasan – 32.5 për qind
Dibër – 35.4 për qind


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *